Forum för sann historia

Klasskampens historia

Uttalande från KKE angående gårdagens möte med EU:s utrikesministrar

Posted by klasskampen på augusti 16, 2014

Greklands kommunistiska parti-KKE anser att dagens möte mellan EU:s utrikesministrar än en gång visar att EU är folkens fiende. Ministrarnas beslut kommer att få allvarliga konsekvenser.

EU-kapitalets administratörer använder åter sina provokativa förevändningar i det de pratar om ”humanitär hjälp” och att ”skydda befolkningen” i Irak medan de välkomnar nya bombningar från USA-imperialismen. Mötet beslutade också att vapen ska skickas till området via de nationella staterna, för att bemöta islamisterna från ISIS, som fram till helt nyligen systematiskt beväpnades av USA, EU och deras allierade.

Oykrania2

Israels fortsatta våldsdåd mot det palestinska folket, USA/EU/NATO:s imperialistiska intervention i Ukraina, i rivalitet med Ryssland, USA:s nya bombningar i Irak, den målmedvetna splittringen av Libyen med hjälp av grupper som understöds av USA och EU- imperialisternas interventioner i länder i Afrika har sin gemensamma nämnare: att via blodsutgjutelse ändra gränserna så att monopolföretagens kapitalister får igenom sina intressen och kan utöka sina vinster.
Detta beskriver tydligt de motsättningar som finns mellan de företag som vill utnyttja
energiresurserna och handelsvägarna.

KKE war

Som medbrottsling i detta står också den grekiska regeringen som spelar en viktig roll genom att betjäna delar av den grekiska borgarklassens intressen, som ju också är en del av det tidigare nämnda; EU/NATO/USA.

KKE betonar att det föreligger en stor fara i att folken ska behöva betala priset för ett storkrig för att monopolföretagen ska kunna ”lösa” sina interna problem.

Folken bör av situationen kunna utläsa att EU bara medför katastrofer genom de beslut som EU fattar, från kohandel och överenskommelser mellan kapitalisterna till deras kollisioner med varandra.

Killers go home KKE

Det är i folkets intresse i varje land att kämpa mot kapitalets planer, att kämpa för utträde ut ur EU och varje imperialistisk sammanslutning och att folket måste bli ägare av de rikedomar de själva producerar.

Lämna en kommentar